Bra Innemöber

VÅR HISTORIA

Bra Sommarmöbler startade 1995 i Göteborg, men historien började långt innan dess. Joakim Forslund som är ägare och VD på Bra Sommarmöbler har fått sin passion för utemöbler från sin pappa och sin morbror som tillsammans sålde utemöbler i Gislaved i Småland där familjen bodde. Det var i början av 70-talet som Joakim följde med sin pappa och morbror runt om i Sverige för att sälja utemöbler.

“För mig var det aldrig ett alternativ att arbeta med något annat än utemöbler. Man kan alltid lära sig något nytt om utemöbler och fortsätta utvecklas.”

- Joakim Forslund, VD

Sålde utemöbler i de småländska skogarna

På den tiden var det inte vanligt med möbler specifikt för utomhusbruk, men sakta men säkert började familjen sprida kännedom om utemöbler runt om i de småländska skogarna. Varje sommar besöktes olika städer. När det var dags att besöka Norrland lastades järnvägsvagnar fulla med utemöbler och familjen åkte efter i bil. Väl på plats satte de upp provisoriska butiker med hjälp av tält och packade upp alla utemöbler.

“Jag sålde mina första utemöbler som 6 åring när jag sprang runt där med en börs på magen och tog betalt. Jag minns framförallt en sommar när vi var i Rockneby utanför Kalmar och vi hade våra egna lastbilar för att köra utemöbler till olika platser i Sverige. Försäljningen gick så bra att vi fick köra tillbaka till Gislaved på natten för att fylla på med utemöbler och sedan köra tillbaka resten av natten för att kunna öppna försäljningen som vanligt på morgonen.” berättar Joakim.

1984 började Joakim studera på handels i Göteborg. På sommaruppehållet startade han PJs Sommarmöbler och innan dess hade han hunnit driva ytterligare ett företag. PJs Sommarmöbler fick sin start på BP-tappen i Frölunda där Joakim ställde upp en container och fyllde med utemöbler. Själva kassan hade han i en husvagn intill. På handels träffade Joakim sin studiekamrat Anders och tillsammans startade de Bra Sommarmöbler 1995.

Från 1995 till idag

Sedan 1995 då Bra Sommarmöbler startades har omsättningen ökat varje år och verksamheten har utvecklas konstant. Redan från start var visionen att vara ett företag som ständigt utvecklas och kontinuerligt skaffar sig nya kunskaper och erfarenheter. Förutom att grundaren Joakim hade mångårig erfarenhet av utemöbler redan vid start kan vi nu lägga på drygt 25 år där vi levt och andats utemöbler.

Idag är vi på Bra Sommarmöbler stolta över att vara störst i Sverige på utemöbler. Vi har hela tiden arbetat för att vara det självklara valet för dig som ska köpa nya utemöbler. Med vår stora kompetens, breda utbud och personliga service hoppas vi på att kunna inspirera dig och hjälpa dig att hitta rätt utemöbler som du kan njuta av länge. När det är dags att komplettera uteplatsen med till exempel en loungegrupp, solstolar eller en hammock hoppas vi att du vill återvända till oss igen!

En bidragande faktor till vår utveckling är att många unga och drivna människor har fått ta plats för att starta sin karriär och driva företaget framåt med siktet inställt på framtiden. Det har gjort att Bra Sommarmöbler är där vi är idag! Sedan 1995 har Joakim och kollegorna startat upp fyra butiker, en e-handel och de egna varumärkena Selected Home, Selected Exclusive och Sunzo med egen tillverkning i flera fabriker runt om i världen.

Description

Reklam genom tiderna

Den glada solen har varit en del av logotypen sedan start, även om den har utvecklats längst vägen. Från början var det genom tidningsannonser och TV-reklam som budskapet om Västsveriges största utställning av utemöbler kommuniceras. Genom tiderna har du kunnat se allt från tidningsannonserna ovan till klipp med en imitation av Elvis som förmedlar att Bra Sommarmöbler är kung på utemöbler.

2016

2010

2004

Utemöbler i Göteborg, Stockholm, Karlstad och på nätet

Bra Sommarmöbler startades i Göteborg och idag finns två butiker i staden. Den största butiken är på över 3500 kvm och ligger på Hisingen intill kontoret. Den andra butiken i Göteborg ligger i Kållered och har en yta på över 2500 kvm fyllt med utemöbler. Med tiden som företaget har utvecklat har också en butik i Tyresö i Stockholm öppnat samt en butik i Karlstad.

2006 startade Bra Sommarmöbler upp sin e-handel och var då först i Sverige med att sälja utemöbler på nätet. Joakim satt uppe kvällar och nätter för att lägga in produkter i webbshopen när familjen gått och lagt sig. Hur han skulle skicka utemöblerna det visste han inte då, men han löste det också. Det var när yngsta sonen kom in i företaget som försäljningen på nätet tog fart på riktigt. Idag är det på brasommarmobler.se som det största delen av försäljningen sker.

Visionen om att ständigt utvecklas och kontinuerligt skaffa sig nya kunskaper lever vidare och idag är det stort fokus på att vara först in i framtiden. De senaste året har Bra Sommarmöbler arbetat med digitalisering inom många områden som försäljning, logistik, leverans och kundservice.

Egna bilar och ett modernt leveranssystem gör till exempel att Bra Sommarmöbler har full kontroll på hela kundresan från start till mål, och kan hålla en riktigt hög service i alla led. År 2021 lanserades den toppmoderna e-handeln på ny plattform med den senaste tekniken för att förbättra kundupplevelsen ytterligare och för att göra det enklare för dig att hitta utemöblerna du söker.

Description