5990 :-
Redo för leverans

Kan levereras omgående

  • Tillval

Artikelnummer: B1924

Visste du att vi enkelt kan generera en snygg och användbar PDF av våra produkter som du sedan kan skriva ut och ta med dig till våra butiker för att underlätta och påskynda din köpsprocess?

Ladda ner produktblad
Beskrivning Calcutta positionsstol
från Brafab

Calcutta serien

Stolarna i Calcuttaserien är något vi gärna skryter med. Teak av finaste kvalité och genomgående beslag i rostfritt stål, ett oslagbart material när det gäller styrka och hållfasthet. Detta i kombination med suverän sittkomfort och läcker design. Passar bra tilsammans med högklassiga klaffbordet Arosa. Passande dyna, Luca sittdyna.


NÄRKONTAKT MED NATUREN

Man vet aldrig med sommaren. Ibland spelar den huvudrollen från april till september, andra år gör den bara korta gästspel då och då.

En sak vet vi dock säkert: en måltid smakar alltid bättre under bar himmel. Så när sommaren kommer, se till att du är redo för en fest utöver det vanliga. Se till att du har utemöbler av teak.

Teak är ett fantastiskt möbelmaterial. Det tål att stå ute år efter år och är så starkt att även smäckra dimensioner håller för hög belastning. Men för att träet ska få dessa goda egenskaper, krävs det att man gör rätt från början. Teakträd ska ringbarkas och torka på rot i två år innan de fälls. Sedan ska de uppsågade brädorna få rätt torrhalt. Först därefter går de till tillverkning. Eftersom teak kräver verktyg med extremt. hög precision, använder vi maskiner för att uppnå rätt kvalitet. Den kvaliteten syns bl.a. i detaljarbetet i soffgruppen Cecilia, som liksom många av våra teakmöbler har en vitpigmenterad yta med en härligt rustik känsla. Som framgår på flera ställen i katalogen, gör sig teak också väldigt bra i kombination med möbler i andra material som t.ex. konstrotting.

För oss är det viktigt att veta teakens ursprung och att värna det vilda beståndet. Därför använder vi enbart odlad teak från plantager, som står under kontroll av den indonesiska staten

Färg
Förstklassig teak
Material
Teak
Varumärke
Brafab
Funktion
Ställbar
Totalhöjd
106
Sitthöjd
43
Totaldjup
73-103
Totalbredd
60