Bra Innemöber

OM OSS

Bra Sommarmöbler startades 1995 i Göteborg och med över 30 000 produkter i e-handeln har vi Sveriges största sortiment av utemöbler. Det brinnande intresset för utemöbler fick grundaren och VD Joakim Forslund från sin pappa, och det gick även i arv till Joakim och Jeanettes tre söner som alla arbetar inom Bra Sommarmöbler. Med över 25 år i branschen kan vi med säkerhet säga att är vi experter på utemöbler.

För oss är kvalitet det allra viktigaste och för att erbjuda dig det bästa inom utemöbler har vi ett noga utvalt sortiment. Med vår långa erfarenhet och stora intresse väljer vi utemöbler av högsta kvalitet som klarar vårt nordiska klimat. I vårt sortiment hittar du endast de bästa materialen såsom teak, aluminium och konstrotting. Vi har också koll på de senaste trenderna inom utemöbler för att kunna erbjuda dig både tidlösa klassiker i kombination med trendig design.

Vi vill inspirera och hjälpa dig att hitta just det du söker, därför satsar vi på ett brett sortiment i olika stilar och utförande. Hos oss hittar du allt du kan tänka dig inom utemöbler. Vi har allt från matgrupper och loungemöbler till solstolar och hammockar. Stilarna är många och oavsett om du söker klassiska däckstolar, den senaste konstrottingen, moderna loungesoffor eller tidlösa teakmöbler finns det i vårt sortiment.

Description

Fysiska butiker och e-handel

Via vår e-handel hittar du hela vårt breda sortiment och det är där den största delen av vår försäljning sker. Om du vill provsitta våra utemöbler och känna på sittkomforten innan du beställer är du varmt välkommen att besöka någon av våra fyra butiker. I Göteborg har vi två butiker, en på 3500 kvm på Hisingen där vi också har vårt kontor samt en butik i Kållered på 2500 kvm fyllt med utemöbler. Vi har också en butik i Tyresö i Stockholm och en butik i Karlstad.

En förkärlek till utemöbler i teak

Förutom det stora intresset för utemöbler är det ett material som ligger oss extra varmt om hjärtat, träslaget Teak. Redan från start 1995 låg fokus på utemöbler i teak. Det är dessutom ett material som är djupt förankrat här i Göteborg och det var fler än vi som hade teak som favoritmaterial.

“Vi är väldigt inriktade på teak. Det är ett fantastiskt material som är perfekt för utemöbler, det tål väder och vind och blir dessutom vackrare med åren. I Göteborg älskar vi teak! Här finns en seglarkultur där man är van vid båtdäck och andra detaljer i teak, och man uppskattar den patina som bildas när träet åldras. Det var ett tacksamt material att fokusera på redan när vi drog igång Bra Sommarmöbler.” säger Joakim.

Description

Bild: Long Island bargrupp från Sunzo

Idag innefattar vårt sortiment en mycket stor variation av utemöbler i teak. Träslaget har ett tidlöst och gediget uttryck, men i kombination med spännande formgivning och intressanta detaljet kan teak få olika uttryck vilket gör att vi aldrig tröttnar på materialet. Att ytan förändras med året och får en vacker silvergrå ton är något vi verkligen gillar. Om du gillar teak lika mycket som vi gör har du kommit rätt!

Utvecklat egna varumärken

På Bra Sommarmöbler har vi haft en dröm om att formge och tillverka egna utemöbler. När man lever och andas utemöbler så kommer det hela tiden upp nya idéer, och inspirationen tar aldrig slut. Efter att ha besökt mängder av mässor runt om i världen och sett att det finns mycket spännande utemöbler som vi inte har i Sverige bestämde vi oss 2005 för att börja tillverka utemöbler i egen regi.

De första varumärkena som vi på Bra Sommarmöbler grundade var Selected Home och Selected Exclusive. Det viktigaste för oss är att skapa utemöbler av hög kvalitet anpassade till vårt nordiska klimat, och även här ligger stort fokus på träslaget teak. Med våra kollektioner inom Selected vill vi skapa en större bredd i vårt sortiment och erbjuda dig som kund prisvärda utemöbler i riktigt hög kvalitet.

Description

Bild: Hampton-serien från Sunzo

“Vi har en mycket nära kontakt med de fabriker som tillverkar våra möbler. Med dagens teknik är det enkelt att hålla kontakt och genom att skicka bilder, maila och chatta kan man oavsett tid på dygnet diskutera material, färg och design. När vi tillverkar våra egna produkter och har direktkontakt med fabrikerna har vi full kontroll på att det blir bra grejer och att det blir som vi vill ha det. Vi kan verkligen stå för kvaliteten!” säger Joakim.

2021 lanserade Bra Sommarmöbler ytterligare ett eget varumärke som fick namnet Sunzo. Här hittar du utemöbler i både teak, aluminium och konstrotting. Formgivningen är lekfull och har inslag av detaljer som sticker ut och tar för sig. Om du söker personliga utemöbler för att skapa en ombonad utemiljö på din uteplats tror vi att Sunzo är något för dig.

“Med över 25 år i branschen kan vi med säkerhet säga att är vi experter på utemöbler.”

Vi har väldigt nöjda kunder

Vi vet att sommaren är kort och när solen är framme vet man inte om den är här för att stanna. Därför vet vi också hur viktigt det är med snabba leveranser. För att du ska slippa långa leveranstider har vi en stor mängd produkter i lager och därifrån skickar vi dagligen leveranser till hela Sverige. För att erbjuda ännu bättre service och få full kontroll över våra leveranser har vi egna bilar som transporterar inom Göteborg med omnejd. Vi arbetar dessutom med flera olika välkända speditörer.

När du har frågor och funderingar vill vi självklart hjälpa dig på bästa möjliga sätt, i de kanaler som passar dig bäst. Därför kan du både ringa, maila eller chatta med oss direkt på brasommarmobler.se för att få svar på dina frågor. Vårt breda utbud, personliga service och snabba leveranser är en stor del av det som våra kunder uppskattar.

Vi vill gärna höra från dig om hur du upplevde din kontakt med oss, om du vill lämna en recension via Trustpilot blir vi väldigt glada. Via våra omdömen kan du också se vad andra tyckte om att handla hos oss, och vi är mycket stolta över alla er nöjda kunder. Tack för att du väljer att investera i nya utemöbler från oss på Bra Sommarmöbler! Det är du som gör att vi kan växa, utvecklas och hela tiden erbjuda ännu bättre utemöbler.