Bra Innemöbler
Description

Hösten närmar sig: outlet, kräftskiva och vård av utemöbler

Såhär i semestertider vill vi såklart inte tänka på hösten, men den är snart på intåg och ibland är det bra att ha lite framförhållning. Kanske vill du hinna få hem en praktisk paviljong innan kräftskivan? Kanske vill du ha koll på outleten så att du inte missar några fynd? Kanske vill du redan nu förbereda för bra vinterförvaring för dina utemöbler? I denna höstspecial har vi samlat bra saker att tänka på inför hösten.

På hösten kan du göra riktiga fynd

När högsäsongen för utemöbler är över kan man göra riktigt bra fynd om man har tur. Under hösten behöver vi städa ordentligt på lagret för att göra plats för vårens nyheter som snart börjar trilla in. Då sänker vi priset på mängder av utemöbler och du hittar alltid de prissänkta produkterna i outleten i vår webbshop, håll koll där för att se om du kan göra några fynd.

I vår outlet finns stor variation av produkter, där kan du hitta alla typer av utemöbler till ett bra pris. Kanske är det en modell som utgår och inte kommer att komma in i sortimentet igen, kanske är det en spännande möbel vi fått på prov från våra tillverkare i asien. I vår senaste artikel skriver vi mer om outleten och våra egna varumärke Selected Home och Sunzo.

Description

Paviljongen Vesuvio från Brafab

Kräftskivan är höstens höjdpunkt

Har du också kräftskivan som din favorit bland alla högtider? Det är kravlöst, mängder med god mat, bra umgänge och gärna några roliga lekar också. Så här i början av augusti är det dags att börja planera för årets skiva, och vädret kan man ju aldrig riktigt lita på så ett tips är att duka upp under en paviljong eller en pergola med tak. Hos oss hittar du smarta och användbara paviljonger som är enkla att montera och som passar för många olika tillfällen.

En paviljong skyddar mot både regn och vind, och när du stänger till sidorna på paviljongen så håller sig värmen kvar längre. Det gör att du kan njuta längre av sommar- och höstkvällar utan att frysa. Under sommaren skyddar en paviljong även mot solens starka strålar, och mot mygg och knott på kvällarna. Att investera i en paviljong är värdefullt på många olika sätt.

Hov Paviljong från Brafab

Hov är en slitstark och stabil paviljong från Brafab som finns i flera olika färger. För att du ska kunna anpassa paviljongen helt efter dina önskemål och behov säljs alla delar separat; stommen, taket, myggnätet, sidoväggarna i textil och de dekorativa spaljéerna.

Description

En stabil klassiker

Hov är en paviljong som funnits med i sortimentet under många år. Stommen är tillverkad av trä som laserats för att tåla väder och vind. Paviljong finns i färgerna svart, grå, brun och vit. Hov passar i många olika miljöer och är perfekt för en ombonad kräftskiva.

Description

Ta hand om dina utemöbler på hösten

Snart är det dags att börja planera för vinterförvaring av dina utemöbler, och det är ju inte alltid så roligt. Det är betydligt roligare att ställa fram utemöblerna än att ställa tillbaka dem i förrådet, men om man vårdar och skyddar utemöblerna på bästa sätt blir det i alla fall lite roligare i längden. Möblerna håller då längre och om man gör grovjobbet på hösten blir det ännu roligare på våren.

“Det ska vara enkelt att ta hand om sina utemöbler.”

På Bra Sommarmöbler har vi framförallt fokus på tre olika material; träslaget teak, aluminium och konstrotting. Dessa tre material är otroligt tåliga och passar perfekt för att tillverka utemöbler. Utemöbler som är framtagna med omsorg och är gjorda i teak, aluminium eller konstrotting är mycket slitstarka och hållbara. Alla utemöbler i vårt sortiment är noga utvalda och håller en mycket hög kvalitet.

En annan anledning till att vi valt att fokusera på just teak, aluminium och konstrotting är att materialen i princip är underhållsfria. Det är väl ingen som tycker det är roligt att lägga tid på sina utemöbler när hösten kommer, med utemöbler från oss är det bara ett par enkla grejer du behöver tänka på. Dessutom rekommenderar vi att du inte oljar in dina utemöbler i teak. Läs mer om varför här nedan.

Description

Både teak, aluminium och konstrotting är i princip underhållsfritt, som soffan Vence från Brafab

Se över utemöbler i trä

Det som kan behöva göras på utemöbler i trä är att se över skruvarna. Trä är ett levande material vilket gör att skruvarna kan med tiden börja släppa och skruva ur sig, och detta sliter på möbeln och skapar inga bekväma utemöbler. Dra åt det skruvar som du ser sitter lite löst innan du vinterförvarar dina möbler.

Om du har utemöbler i teak av riktigt hög kvalitet krävs inget annat underhåll. Teak håller sig fint år efter åt utan att torka ut och spricka, däremot bleks teakmöbler som står utomhus och får en silvergrå ton. Om du vill behålla träslagets ursprungliga varma ton behöver du olja in dina utemöbler, och har du väl börjat olja in de behöver du fortsätta med det ett par gånger per år för att hålla möblerna fina.

Enkel rengöring

Innan du ställer undan dina utemöbler för vintern är det viktigt att du rengör möblerna lite lätt. Håll efter avlagringar och mögel, och se till att få bort allt från matrester till fågelbajs innan du ställer undan utemöblerna. Annars riskerar det att bildas mögel under vintern. Både teak, aluminium och konstrotting rengör du försiktigt med en fuktig trasa och lite milt rengöringsmedel eller såpa.

Torka av med en torr trasa efter att du gjort rent, och se till att möblerna är helt torra. Att ställa in möblerna för vinterförvaring när de är fuktiga kan förstöra materialet. Teakmöbler kan du med fördel låta stå en dag för att torka helt innan du ställer in de i förrådet.

Description

Ett praktiskt möbelskydd för matgrupper vilket finns i flera utföranden som passar perfekt din utemöbel

Skydda med möbelskydd

Om du har tillgång till ett garage eller ett förråd är det ett bra ställe att förvara utemöblerna på över vintern. Se dock till utrymmet är torrt och att ventilationen är bra, annars kan möblerna förstöras. Om du inte har möjlighet att ställa in utemöblerna är ett möbelskydd en bra investering för att de ska hålla sig fina till nästa säsong.

Ställ undan möblerna under tak så gott du kan, och täck med ett möbelskydd. Även här behöver du tänka på ventilationen och se till så att luften kan cirkulera under möbelskyddet. I vårt sortiment hittar du en mängd möbelskydd för olika typer av möbler och i en mängd olika storlekar. Här under kategorin möbelskydd har vi samlat alla.