Bra Innemöber
Description

Loungesoffor: En tidig trendspaning på säsongen 2022

Okej, det är inte dags att börja längta efter våren än, vi har så mycket att se fram emot innan dess. Men visst kan man snegla lite för att se vad som väntar, och för att veta vilka inredningstrender som kommer att hålla i sig. Vi kan med säkerhet säga att Brafab kommer lanserar så många fina loungesoffor att det blir svårt att välja.

Att se trenderna tidigt

När man arbetar med utemöbler behöver man har lång framförhållning. Att designa och tillverka utemöbler som ligger rätt i tiden är en utmaning, speciellt eftersom beslut måste tas långt innan möblerna faktiskt kommer ut i butikerna. Våra leverantörer har redan tagit fram sitt sortiment för våren 2022, vi har smygtittat på nyheterna och snart börjar vi beställa sköna loungesoffor och andra utemöbler för nästa säsong.

Brafab är en av Nordens största leverantörer inom utemöbler och de är riktigt bra på att tolka de senaste inredningstrenderna och översätta dem till utemöbler och ett liv utomhus. Vi har spanat på deras sortiment för 2022 och även fått ta del av hur tankegången bakom designen av olika modeller sett ut. Här dyker vi ner i några av loungesofforna som kommer nästa säsong. Vill du läsa mer och botanisera i vårt befintliga sortiment hittar du loungesoffor här.

Description

Villac loungesoffa i svart med bruna dynor som är nytt för 2022

Beige och jordnära

Vi kan se att pandemin har påverkat nästa års trender på flera sätt. Många av oss har varit ute i naturen mer än någonsin och detta har gett mersmak. Naturen ger oss ett lugn som vi vill fortsätta ta till vara på, gröna toner och naturliga material kommer vi att få ser mer av i både inredning och utemöbler. Vi tror också att fler kommer att skapa uteplatser som förlänger säsongen och blir ett extra rum där man kan sitta även om det regnar.

Jordnära toner och beige nyanser är en inredningstrend som vi sett mycket av. Dessa färger hänger med ut på uteplatserna under nästa år. En trend hos Brafab är att flera loungesoffor kompletteras med en uppsättning beige eller bruna dynor att välja bland. Dessa beige nyanser ger en mjuk och ombonad känsla, och vi tror verkligen att du kommer gilla att slå dig ner i denna trend.

“Naturen ger oss ett lugn som vi vill fortsätta ta till vara på.”

Den mycket populära loungesoffan Villac är i aluminium och finns precis som tidigare i svart och i vitt. Nästa säsong kommer du kunna välja dynor i färgen bistro brown eller i beige när du köper loungesoffan Villac. Dessa är otroligt fina och vi tycker att de passar extra bra till de svarta möblerna. Kombinationen skapar ett modernt och trendigt intryck.

Serien Weldon är en annan grupp med utemöbler som uppgraderas med dovare, jordnära färger. Både soffan, fåtöljen och fotpallen i serien Weldon kommer nu med aluminiumstomme i färgen khaki, samma färg som vi såg på nyheten Samvaro under 2021. Khaki är en färg som med sitt mjuka intryck passar flera olika stilar, och dynorna till dessa möbler blir sandfärgade.

Description

2022 kommer serien Weldon i färgen Khaki

Svart och modernt

Lika fin som soffan Villac blir i svart och brunt blir soffan Blixt med den nya svarta stommen. Serien Blixt är en loungesoffa i lekfull design som lanserades i år 2021. De rosa, grå och beige dynorna kommer att finnas kvar som alternativ även till den svarta varianten. Blixt är i aluminium och är en av flera soffgrupper som lanseras i svart.

Under säsongen 2021 har svarta utemöbler efterfrågats mer och mer, och vi är glada över att Brafab nu erbjuder fler av sina loungesoffor i ett svart utförande. Vi hoppas att du som ännu inte hittat de perfekta utemöblerna kommer hitta din favorit bland nästa års nyheter. Vi kommer även få se mörkgrå stommar nästa år, på serien Samvaro bland annat som lanseras i en färg som heter anthracite matte. Färgen på de tillhörande dynorna heter pearl grey.

Vence loungesoffa lanserades 2020 och är en soffa som drar blickarna till sig. Soffan från Brafab har en häftig design med en hög rygg, som går ihop med lika höga armstöd. Denna vita aluminiumsoffan var helt slut i början av sommaren, därför tror vi att den nya svarta varianten kommer att bli en minst lika stor succé nästa år. Det är ju så snygg!

Elegant och avslappnat

En annan trend som är återkommande hos Brafab är de riktigt avslappnande utemöblerna med generös yta för vila och avkoppling. Både stora loungesoffor och härliga vilstolar. De senaste somrarna har vi spenderat hemma, och det ska vara riktigt skönt att njuta av semestern på hemmaplan. Istället för att utemöbeln ska vara praktisk att äta middag i eller ta en fika vid, är det istället avkopplingen som står i fokus.

Här är det rejäla dynor att sjunka ner i, stort sittdjup som gör att du kan sitta eller ligga helt avslappnat, och inga krusiduller som tar fokus från komforten. Låter detta som något för dig är det loungesoffan Callisto som du ska spana efter till våren. Dimensionerna är extra stora både på bredden och på djupet, och soffan har en otroligt skön sittkomfort.

Description

Loungegruppen Callisto har generös yta för avkoppling

Utemöbler för relax kommer att få mer fokus, Ceibo och Akleja är till exempel två helt nya vilstolar som lanseras nästa säsong. Ceibo är tillverkad i konstrotting, i en design som skapar känslan av att hela möbeln formar sig efter kroppen. Akleja har en nättare design och tillverkas i aluminium. Båda vilstolarna har en tillhörande ljus dyna som ger utemöbeln ett exklusivt uttryck.

Vilsängen Vevi som blivit en favorit hos många har en rektangulär stomme i aluminium med ett ryggstöd som går att ställa i flera lägen. Denna utemöbel kommer nu i två nya utförande, en matt vit med ljus textil och en matt svart med textil i mörkgrått. Vevi gör sig riktigt bra intill poolen en varm sommardag.

Teak och konstrotting

Bland Brafabs nyheter är det stort fokus på utemöbler av aluminium, både svarta och mer nedtonade kulörer som khaki. Självklart finns även utemöbler i teak och i konstrotting bland nyheterna. Den otroligt fina serien Vallda utökas med fler möbler i konstrotting som vi tror att du kommer gilla.

För dig som gillar den moderna stilen men samtidigt har en förkärlek för teak, som ofta har en ganska klassisk utformning kommer möbelserien Julita. Här möts skandinavisk design och rena linjer med högkvalitativ teak från indonesien. Matstolar, matbord och däckstolar byggs upp med träribbor som både är vackert och ger sittmöblerna en mycket hög sittkomfort.

Nu är det bara att vänta tills 2022 då nyheterna kommer upp i vår webshop. Men fram tills dess kan du passa på att njuta av allt mysigt som hösten och vintern har att bjuda på, oavsett om det är ute, inne eller i ett uterum.

Publicerad: 28 sep 2021