Bra Innemöbler
Description

Att välja möbler till uterummet

Ett uterum fyller många härliga funktioner och förlänger upplevelsen av den svenska sommaren. För många är det ett värdefullt rum för avkoppling, där alla måsten kopplas bort. För att verkligen kunna slappna av krävs också riktigt sköna möbler till uterummet, och sköna möbler är något som vi är experter på!

Isolerat eller oisolerat uterum

Oisolerade uterum - När man började komplettera sitt boende med uterum var det oisolerade skjutpartier som gällde. Denna typ av rum gjorde att man kan njuta av våren tidigare och möta hösten i ett rum på gränsen mellan ute och inne, utan att bli blöt av regn och rusk.

Isolerade uterum - Vinterträdgård är ett annat namn för ett isolerat uterum. Här begränsar inte årstiderna dig utan du kan njuta av ditt uterum året om. Även om oisolerade uterum fortfarande är det vanligaste är det fler och fler som väljer att göra rummet vinterbonat.

När du har ett vinterbonat uterum kan du egentligen inreda med vilken typ av möbler som helst. Har du däremot ett oisolerat uterum blir det kallt på vintern och luftfuktigheten kan variera. Eftersom att klimatet skiftar är det mycket klokt att välja tåliga möbler som klarar extra påfrestningar, som till exempel utemöbler i olika material gjorda för det nordiska klimatet.

Description

Serien Twin från Selected Exclusive som du kan läsa mer om längre ner

Välj möbler till uterummet med rätt funktioner

Precis som när du väljer utemöbler till din uteplats gäller det att tänka igenom hur du vill använda rummet och vilka funktioner som behövs. Kanske har du plats för både ett matbord och en skön loungesoffa? Många uppskattar att kunna variera mellan de olika möbelgrupperna, ett matbord för att inta middagen vid och något mer avslappnat för att läsa tidningen i.

Om du inte får plats med två olika möbelgrupper men ändå vill ha båda funktionerna kan vi tipsa om loungesoffor med en högre sitthöjd, även kallat dinner lounge. Du kan läsa mer om det i vår artikel Loungegrupp eller matgrupp: två typer av soffor utomhus.

New England möter det lantliga

Varumärket Sunzo lanserades i början av 2021, och under sommaren har de släppt flera nya utemöbler som komplement till det befintliga sortimentet. En helt ny serie med namnet New England har precis lanserats. Det är utemöbler i konstrotting med en tidlös design där new england-stilen möter en lantlig charm.

Förutom att New England är tillverkad av tåliga material som klarar ett växlande klimat innehåller serien en mängd olika möbler till uterummet som passar perfekt att kombinera. New England finns i två olika färgställningar, en grå med mellangrå dynor och en beige med ljus dyna. I serien finns en riktigt fin karmstol, en vilsäng samt två olika soffgrupper.

2-sitssoffa eller 3-sitssoffa

Det som skiljer de två soffgrupperna är sittplatserna i soffan, du väljer mellan en 2-sitssoffa och en 3-sitssoffa. Soffgrupperna kan endast köpas som paket där ett soffbord och två stycken fåtöljer ingår.

Description

Anpassa efter utrymme i uterum

Soffgruppen med den mindre soffan ger ett litet och nätt intryck, och passar bra som möbel till ett uterum med lite mindre utrymme. 3-sitssoffan uppfattas direkt större och rymligare.

Description

Nätt och användbar karmstol

New England karmstol har ett nätt och luftigt uttryck som gör att stolen är enkel att placera. Beroende på hur mycket plats du har i ditt uterum kan du ställa två karmstolar intill ett smidigt cafébord, eller kombinera stolarna med ett rejält matbord.

Description

Matcha möblerna ute och inne

En vilsäng är sällan man får plats med i sitt uterum, men det öppnar för kreativa möjligheter att kombinera inredningen i uterummet tillsammans med ett par vilsängar ute på terrassen.

Description

Moderna Lycke från Selected Home

Om du är ute efter en möbelgrupp i mer modern stil finns självklart flera olika att välja mellan. Ett tips är att kolla in serien Lycke som kommer från varumärket Selected Home. Efter att ha funnits i sortimentet ett par år är detta en möbel som Selected Home kommer göra en ny satsning på. Under 2022 kompletteras serien med Lycke Hörnsoffa vilket ger serien en större variation.

Description

Nästa säsong kommer Lycke även som hörnsoffa - Foto: FreddeVidGrillen, @freddevidgrillen

Lycke har en rejäl stomme av aluminium och en design som skapar en robust loungegrupp. Stommen är lackad i svart och sittmöblerna kommer med mörkgrå dynor, vilket är riktigt snyggt i moderna miljöer. Möbler i aluminium är underhållsfria och passar lika bra på uteplatsen som i uterummet.

Description

Missa inte det fina avlastningsbordet i serien Twin från Selected Exclusive

Möbler till uterummet för middagsdags

Ett annat hett tips är att kolla in serien Twin. Detta är något för dig som inte vill satsa på en loungemöbel i uterummet, utan tycker det är mer praktiskt med ett ordentligt matbord. Att nyttja uterummet som en extra matplats är riktigt vardagslyx, och även när gäster hälsar på brukar uterummet vara en uppskattad plats. Att komma närmare naturen lägger mysfaktorn på högsta nivån.

Även Twin är en utemöbler från Selected Exclusive, ett varumärke som står för personliga utemöbler av hög kvalitet. I Twin kan du köpa varje del separat, både matbord och matstolar, men vi har också smarta paket med kompletta matgrupper. Både stolar och bord är tillverkade av teak som kombineras med aluminium i grått, vitt eller svart. De moderna och eleganta stolarna är lika fina oavsett vilken färg du väljer, och vi lovar att det kommer att bli svårt att välja.

Flexibel matgrupp

Borden finns i två olika storlekar, och båda varianterna kommer med iläggsskiva så att du kan justera bordet efter antal gäster.

Description

Enkel att förvara

Dessutom går matstolarna att stapla på varandra så du kan alltid ha ett par extra stolar i förrådet att ta fram när ni blir många.

Description

Serien Twin passar till många inredningsstilar, och de olika kulörerna skapar alla lite olika känsla. Här hjälper färgerna dig att framhäva inredningsstilen i ditt uterum. De silverfärgade möblerna passar både en modern och sober inredning, medan de svarta enkelt skapar spännande kontraster och de vita passar perfekt i en lantlig miljö. Det finns såklart många andra fina stilar att kombinera Twin med, det är bara ditt eget tycke och smak som sätter gränser.

Description

Det stora silverfärgade matbordet i kombination med åtta stycken silverfärgade stolar i serien Twin från Selected Exclusive

Publicerad: 07 sep 2021