MISSA INTE - Just nu fri frakt på alla köp över 10 000 :- t.om. 05 okt - Gäller ej outletprodukter

Utemöbler FRÅN Grythyttan

Historien om Grythyttan Stålmöbler

Berättelsen om Grythyttan Stålmöbler sträcker sig över tre århundraden, fyra generationer och tar oss jorden runt. Sett ur ägarnas perspektiv är det en historia om uppfinningsrikedom, envishet, hårt arbete, framgång, motgång, glädje och sorg.


Nedan finner du ett utvalt sortiment från Grythyttan

Möbler genom tiderna

Sedan Artur Lindqvist böjde till den första stolen av hästskostål 1930 har Grythyttan Stålmöbler med passion, nyfikenhet och genialitet ständigt skapat nya möbler. Även om det är utemöbler vi kanske främst förknippar med familjeföretaget så har de under årens lopp även gjort möbler för inomhusbruk, för kontor och för offentlig miljö.

Förutom egenutveckling har Grythyttan Stålmöbler tagit hjälp av några av Sveriges mest framstående designers däribland Carl Hörvik, Rune Monö och Nisse Strinning.

Familjeföretag med fokus på kvalitet

Grythyttan Stålmöbler är ett företag som drivs av familjen Lindqvist. Företagets succé startade redan år 1930, när den första A2 fåtöljen kom till.

A2-fåtöljens design lägger grunden för stora delar av Grythyttans sortiment i dagsläget. Form & funktion är några av Grythyttans ledord, som genomsyrar hela företaget produkter. Företagets historia sammankopplas starkt med den klassiska svenska sommar/ och möbelhistoria.

A2-stolen

Grythyttans A2-fåtölj är en trotjänare i svenska trädgårdar, parker och bersåer. Redan år 1930 släpptes den absolut första A2-stolen. Grythyttan har efter det producerat flera olika varianter av A2-fåtöljen.

Alla som har suttit i en A2-fåtölj från Grythyttan Stålmöbler har en helt egen upplevelse, sin egen tolkning och sin egen relation till fåtöljen. Men en sak delar våra kunder - hänförelsen av gunget.

Sedan 1930

A2-fåtöljen är tillverkad av ett stativ med massivt fjäderstål och har en sits i trä. En möjlig förklaring till att fåtöljen har förblivit en succé decennier igenom kan vara att dess stilrenhet och att den håller genom åren.