VI FIRAR IN SOMMAREN MED FRI FRAKT PÅ ALLA KÖP ÖVER 5.000 SEK.

Skagerak utemöbler

Skagerak utemöbler

Skagerak har sedan 1800-talet tillverkat möbler för generationer, med hållbarhet i både formgivning och material. Deras erkända miljömedvetenhet genomsyrar hela verksamheten. Företaget är grundat och har sitt säte på norra Jylland i Danmark och inspireras av de vackra miljöerna kring Skagen. Sortimentet består av klassiska och moderna utemöbler, men även möbler för inomhusbruk.

Designers

BERNT SANTESSON

Livet är hans största inspirationskälla. Han tycker det är lättare att träffa människor med artighet än motsatsen. Bernt Santesson är född i Ålborg, Nordjylland. Han är en ytterst försiktigt, lugn och vänlig människa.

Han är en utexaminerade litografisk konstnär samt grafisk designer, idag driver han 'Santesson Grafiska Arkitekter i Ålborg'. Före sin egen designstudio har han haft en lång karriär på olika reklambyråer i Köpenhamn, Herning och Ålborg. Med en bakgrund som Bernts kan man tänka sig att han föredrar papper framför alla andra material, men det är bara en av hans tre favoritmaterial; trä, papper och sten. Lyckligtvis. För hans utformning av den allmänt kända Drachmann-serie som finns i var och varannan trädgård. Den är bakgrunden till hur vi uppfattar dansk design & kvalitet. Inspirationen till serien kommer från den historiska danske poeten och målaren Holger Drachmanns hus i Skagen, och Santessons omtolkning av det har varit en symbol för den danska sommaren.

POVL ESKILDSEN

Form följer inte funktionen. Form och funktion går hand i hand. Det är hur Povl B. Eskildsen beskriver essensen av design. Och han är en man som vet vad han talar om, för han har skapat en lång rad av starka motiv för både danska och internationella företag.

Han föddes i Jebjerg, Danmark, nära Limfjorden och kvalificerad som en arkitekt från Arkitekthögskolan i Århus, Danmark, 1986. Sedan dess har han arbetat som självständig designer genom att skapa mönster som speglar dagens ålder och livsstil. Och han fortsätter att göra det, med stor framgång, från sin designstudio i hjärtat av Århus.

Trots att porträtt av honom visas i amerikanska tidningar med jämna mellanrum, föredrar han en vardag bort från den stora allmänheten. Trä och konsistens är toppen av sin lista över favoritmaterial, och han beskriver sig själv som en praktisk person med en känsla av grafik & design. Och även om det är på hans resor som han finner sin inspiration, är det ingen tvekan om att hans favoritplats i världen är Florens. Povl B. Eskildsen är en man som gillar vad han gör & arbetar med. Det kan vara just därför han skapat så framgångsrika serier.

Hans Thyge & Co

Hans Thyge Raunkjær, Jens Nørgaard, Søren Stellfeld, Ivan Fusgaard, Sine Raunkjær och Peter Pilgaard utgör designteamet Hans Thyge & Co. De flesta av dem är bosatta på östra Jylland, Danmark, men deras arbete sträcker sig långt ut i den internationella designscenen.

Hans Thyge & Co är en dynamisk designbyrå som sedan 1990 har arbetat med design, inredning och arkitektur samt konceptutveckling, grafisk konst och utställningsdesign för företag över hela världen. Tyngdpunkten är möbeldesign och inredning. Designteamet består av en autodidakt, en designer, två arkitekter och en teknisk ritare samt en försäljningschef i Shanghai.

Enligt detta team så har allt material egna unika spännande egenskaper som dem gillar att använda i sin designprocessen. De finner inspiration i alla typer av konstnärliga uttryck av hög kvalitet och med personlighet, de älskar utsikten från designstudion över vattnet mot Samsø och Mols, Danmark. För Hans Thyge & Co, är en fråga om att stimulera minnen och drömmar som sedan banar väg för nya designperspektiv design.

Says Who

Nikolaj Duve och Kasper Meldgaard får inspiration från de danska designers som levde på 1950-talet. Deras stil är topp-modern och genomtänkt in i minsta detalj, med en stark förankring i enkelhet, minimalism och funktion. Kortsagt kan man säga att dem lever efter den skandinaviska designtraditionen.

Kollektion från Skagerak

Tradition by Skagerak

Byggbar soffgrupp

Med tradition har Povl Eskildsen skapat ett mångsidigt utomhus soffsystem. Sätt ett bord i mitten. Göra en lång soffa. Dela upp komponenterna i enskilda enheter, eller varför inte bygga en hörnsektion. Tradition är en serie av icke-traditionella moduler som kan anpassas efter användarens behov utan att kompromissa med estetiska, komfort eller kvalitet..

Float by Skagerak

Byggbar soffgrupp

Float Lounge är en stilren och avslappnad loungemöbel formgiven av Mette Skjærbæk för Skagerak. Det var miljöerna på takterasserna i New York som gav Skjærbæk inspiration under designprocessen. Float består av breda, djupa dynor som hålls på plats av en aluminiumram. Som solitär kan Float Lounge närmast beskrivas som en bred loungefåtölj, men väljer du att ställa två bredvid varandra får du istället en loungesoffa..

Ocean by Skagerak

Matgrupp

Ocean-serien är inspirerad av moderna, strömlinjeformade segelbåtar som leder tankarna mot fjärran horisonter och ett öppet hav. Designen är alltså en vacker förlängning av Skagerak Danmarks maritima historia. De funktionella och innovativa materialen understödjer elegant möblernas moderna formspråk och bidrar till att ge serien en internationell prägel.

Drachmann by Skagerak

Soffgrupp
Matgrupp

Drachmann-serien är själva sinnebilden av klassisk, skandinavisk trädgårdsmöbeldesign. Den tidlösa möbelklassikern med det välkända krysset i ryggen har nu mer än 25 år på nacken och tillhör fortfarande våra mest populära möbler. Den är beviset på att det även när det gäller utemöbler finns verkliga klassiker.

Selandia by Skagerak

Matgrupp

Selandia, formgiven av Anders & Lars Hegelund, är den obestridda klassikern inom funktionella klappmöbler. Inspirationen kommer från de lätta, utrymmessnåla möbler som användes på de gamla atlantkryssarna där de lätt kunde fällas ihop och stuvas undan när solen gick ner. Selandia är en modern utgåva av dessa maritima möbler.

Skagen by Skagerak

Soffgrupp
Matgrupp

Skagen-serien, själva sinnebilden av klassisk skandinavisk trädgårdsmöbeldesign är både vacker och robust. Denna tidlösa möbelklassiker med det välkända krysset i ryggen går i arv från generation till generation – ett säkert tecken på att hög kvalitet i såväl design som materialval uppskattas över alla åldersgränser.