MISSA INTE - FRI FRAKT PÅ ALLA KÖP ÖVER 2.000 SEK

Visa alla kollektioner

Ocean matgrupp

Ocean-serien är inspirerad av moderna, strömlinjeformade segelbåtar som leder tankarna mot fjärran horisonter och ett öppet hav. Designen är alltså en vacker förlängning av Skagerak Danmarks maritima historia. De funktionella och innovativa materialen understödjer elegant möblernas moderna formspråk och bidrar till att ge serien en internationell prägel.

ASA-plast

De formgjutna stolskalen och bordsskivorna i Ocean-serien är gjorda av ASA-plast. Plasten är extremt UV-stabil vilket innebär att den bevarar sin färg och glöd även om den utsätts för stark solpåverkan. ASA-plasten tål kraftiga temperaturväxlingar och tryckpåverkan och är samtidigt lätt flexibel vilket ger bättre komfort. ASA-plast är kort och gott ett optimalt material för utemöbler.

Design är utförd av

Hans Thyge & Co

Hans Thyge Raunkjær, Jens Nørgaard, Søren Stellfeld, Ivan Fusgaard, Sine Raunkjær och Peter Pilgaard utgör designteamet Hans Thyge & Co. De flesta av dem är bosatta på östra Jylland, Danmark, men deras arbete sträcker sig långt ut i den internationella designscenen.

Hans Thyge & Co är en dynamisk designbyrå som sedan 1990 har arbetat med design, inredning och arkitektur samt konceptutveckling, grafisk konst och utställningsdesign för företag över hela världen. Tyngdpunkten är möbeldesign och inredning. Designteamet består av en autodidakt, en designer, två arkitekter och en teknisk ritare samt en försäljningschef i Shanghai.

Enligt detta team så har allt material egna unika spännande egenskaper som dem gillar att använda i sin designprocessen. De finner inspiration i alla typer av konstnärliga uttryck av hög kvalitet och med personlighet, de älskar utsikten från designstudion över vattnet mot Samsø och Mols, Danmark. För Hans Thyge & Co, är en fråga om att stimulera minnen och drömmar som sedan banar väg för nya designperspektiv design.

Stolar

Bord