VI FIRAR IN SOMMAREN MED FRI FRAKT PÅ ALLA KÖP ÖVER 5.000 SEK.

Grythyttan utemöbler

Grythyttan utemöbler

Historien om Grythyttan Stålmöbler

Berättelsen om Grythyttan Stålmöbler sträcker sig över tre århundraden, fyra generationer och tar oss jorden runt. Sett ut ägarnas perspektiv är det en historia om uppfinningsrikedom, envishet, hårt arbete, framgång, motgång, glädje och sorg.

Möbler genom tiderna

Sedan Artur Lindqvist böjde till den första stolen av hästskostål 1930 har Grythyttan Stålmöbler med passion, nyfikenhet och genialitet ständigt skapat nya möbler. Även om det är utemöbler vi kanske främst förknippar med familjeföretaget så har de under årens lopp även gjort möbler för inomhusbruk, för kontor och för offentlig miljö.

Förutom egenutveckling har Grythyttan Stålmöbler tagit hjälp av några av Sveriges mest framstående designers däribland Carl Hörvik, Rune Monö och Nisse Strinning.

Familjeföretag med fokus på kvalitet

Grythyttan Stålmöbler är ett företag som drivs av familjen Lindqvist. Företagets succé startade redan år 1930, när den första A2 fåtöljen kom till.

A2-fåtöljens design lägger grunden för stora delar av Grythyttans sortiment i dagsläget. Form & funktion är några av Grythyttans ledord, som genomsyrar hela företaget produkter. Företagets historia sammankopplas starkt med den klassiska svenska sommar/ och möbelhistoria.

A2-stolen

Grythyttans A2-fåtölj är en trotjänare i svenska trädgårdar, parker och bersåer. Redan år 1930 släpptes den absolut första A2-stolen. Grythyttan har efter det producerat flera olika varianter av A2-fåtöljen.

Alla som har suttit i en A2-fåtölj från Grythyttan Stålmöbler har en helt egen upplevelse, sin egen tolkning och sin egen relation till fåtöljen. Men en sak delar våra kunder - hänförelsen av gunget.

Sedan 1930

A2-fåtöljen är tillverkad av ett stativ med massivt fjäderstål och har en sits i trä. En möjlig förklaring till att fåtöljen har förblivit en succé decennier igenom kan vara att dess stilrenhet och att den håller genom åren.

Kollektion från Grythyttan

Teak med galvat stativ

Teaken i kombination av det varmgalvaniserade stativet utgör utan tvekan den mest hållbara serie från Grythyttan, som bara blir snyggare med åren. Teaken får en ljusare platina färg efter sin tid.

Vitlackad ek med galvat stativ

Grythyttans serie vitlackad ek har en bra beständighet mot väder, vind & tack vare den fina lacken som används. Detta är en serie som håller sig fin länge om du ser till att möblerna hålls rena.

Oljad ek
med grönt stativ

Oljad ek
med galvat stativ

Oljelaserad furu
med grönt stativ

High-tech

Industriell form när den är som bäst. Enkel, funktionell, stringent med ett tidlöst designspårk. Stolen High-Tech ritades av nisse Strinning 1985 och bjuder på strikt komfort. Nyhet för iår är det lite större bordet High-tech 100.

Bryggeriserien

Dukat för fest! Möblerna i Bryggeriserien är i klassisk tidlös cafédesign och bjuder in till stora som små kalas. Möblerna tar traditionell cafékultur in i vår tid. Får det lov att vara en liten pastis medan vi väntar på gästerna?

Produktionen av en A2

Här ser nu hur en A2 skapas till liv, från fjäderstålet till böjning av stålet till svetsningen till montering av brädor

Väldigt intressant film, ta dig tiden och se hur kanske Sveriges mest klassiska trädgårdsmöbel tillverkas.