VI FIRAR IN SOMMAREN MED FRI FRAKT PÅ ALLA KÖP ÖVER 5.000 SEK.

Cane-line utemöbler

Utemöbler från Cane-line

Cane-line är en dansk designfirma med 25 års erfarenhet. De är specialiserad i handvävda material och möbler som tål vatten och alla slags väder.

Över hela världen är deras mission den samma; att göra livet enkelt och uterum värdefulla. Hittills finns Cane-lines kollektioner representerade i 90 länder.

Life Made Comfortable är essensen i Cane-line.

Fokus på komfort och kvalitet i produktionen föregår med stor respekt för miljö och människor.

Designers

Strand+Hvass

Med deras kollektion av trädgårdsmöbler i serien Breeze har det hittat essensen av Cane-line och matchat människans behov med trädgårdsmöblernas möjligheter. Den starka flätningen ger ventilation till kroppen och släpper igenom ljuset, så att trädgårdsstolen både dekorerar och kompletterar uterummet. De lätta modellerna och det luftiga utseendet avslöjar inte omedelbart dess kompletta komfort som är inkluderat i designen.

Sedan 2009 har STRAND+HVASS utvidgat urvalet av trädgårdsmöbler i Breeze serien. Idag innehåller linjen en rad trädgårdsstolar och lounge stolar med matchande trädgårdsbord och fotpall. Det senaste är en barstol i samma rena linjer och bekväma komfort, eftersom serien fortfarande är efterfrågad. I 2012 kom två nyheter från design teamet. Edge matbord i kompaktlaminat och rostfritt stål, samt det praktiska sidobordet/brickbordet On-The-Move.

Med utgångspunkt i de mänskliga aspekterna förmår STRAND+HVASS alltid att kombinera utseende, form och material fullt ut.

Welling/Ludvik

De danska designerna Hee Welling(1974) och Gudmundur Ludvik(1970) tog deras examen hos "Det Kongelige Danske Kunstakademi". Efter examen startade de en gemensam studio där de arbetar med egna projekt.

Sen 2010 har de gått samman som Welling/Ludvik. Gudmundur är född och uppväxt på Island och utbildad möbelsnickare och skulptör. Hee har sedan barndomen arbetat på sin faders snickeri.

Deras möbler har en tydlig prägel av skandinavisk design. Bekvämlighet, funktionalitet och estetik är väldigt viktiga faktorer i deras arbete. De har vunnit flera nationella och internationella priser för deras möbler och var i 2013 nominerade till "Danish Designer of the Year".

För Cane-Line har Welling/Ludvik arbetat exklusivt med aluminium, och format detta mångsidiga material till luftiga, lätta och skulpturala möbler. Aluminium kan användas både inne och ute och bar-kollektionen "Cut", "Area" bord och"Less" stolar kommer passa in varhelst du väljer att placera dem.

Rikke Frost

Historian om samarbetet med denna industridesigner startade 2007. Då arbetade Rikke Frost med revonering av en resort på karibiska Anguilla och kom därigenom i kontakt med Cane-line. Resultatet av mötet blev den spektakulära Escape solsäng som är vackert designad med full förståelse för behovet under soliga dagar. Med det stilsäkra utseendet, justerbara ryggen och behagliga formerna har den sedan varit populär över hela världen och en fast del av Cane-lines kollektion.

Rikke Frost ängar sig huvudsakligen åt möbel- och produktdesign. Därutöver, är det även diverse inredningsuppgifter så som stånd på mässor, kontorsinredning och showrooms som alltid utförs med en helhet och med kunden i centrum.

Foersom & Hjort-Lorenzen

Två av skandinaviens mest framgångsrika och erkända möbeldesigners har i en längre tid skapat tidlösa klassiska underhållsfria och väderbeständiga trädgårdsmöbler och innemöbler i rotting och pappersgarn för Cane-line, som till fullo fångar filosofin Life Made Comfortable.

Johannes Foersom (MDD) och Peter Hiort-Lorenzen (MDD) är kompromisslösa både när det gäller sittkomforten och det visuella utseendet. Deras långa erfarenhet och stora kompetens avslöjas i detaljerna, som alltid ligger på en exeptionellt hög nivå vad angår kvalitet såväl som hantverk.

Foersom & Hiort-Lorenzen senaste serie Diamond är ett exempel på just deras egen klass. Det tänks på vinklar och hur ljuset falller på ytor, medan väderbeständiga och flexibla material blir format över solida lättvikts ställningar av aluminium. Spänstigheten är formidabelt utnyttjat och får möblerna till att framstå som små arkitektoriska vidunder. Foersom & Hiort-Lorenzen är alltid i framkant för marknadens behov och tendenser. Designduon tar estetik, komfort och kvalitet upp i en högre nivå.

Jesper K. Thomsen

Det starka teamet har blivit utvidgat med industridesigner Jesper K. Thomsen. Den erfarna kandidaten är känd för att skapa förenklade designs som löser komplicerade utmaningar.

Med rötter i den dansk designtraditionen har Jesper K. Thomsen skapat Cave som är en stilsäker nytolkning av den klassiskt övertäckta hammocken. Materialet är specialframställt och underhållsfritt, och färgen är diskret och varm. Design och detaljer säkrar den komfort som modellen i sig själv inviterar till.

Cane-line designteam

Gemensamt för Cane-lines designers är förankringen i den danska designtraditionen. Det betyder hantverksmässiga kvalitéer och enkelthet i utseendet. Det följer även den kurs som Cane-line har satt och som globalt sett får uppvärksamhet. Det nordiska ljuset lever i varje design, så som den stora kärleken till dyrbara stunder utomhus.

Det starka teamet av designers gör detta fundament det enkelt att leva upp till essensen av Cane-line – Life Made Comfortable.

Kollektion från Cane-line

Flex by Cane-line

Byggbar soffgrupp

Flex från Cane-line är en av deras nya kollektioner som är designad & avsedd för de människor som söker kvalitet, funktionalitet och design. Allt samlat i en kollektion.

Square by Cane-line

Byggbar soffgrupp

Loungestolen Square kombinerar passionerat hantverk med funktionalitet och mobilitet. Den vackra och karakteristiska teakinramningen imponerar med sina många perfekt balanserade fyrkanter, något som gör inramningen lätt och luftig.

Conic by Cane-line

Byggbar soffgrupp

Serien Conic är en loungegrupp som behåller sin vädersäkra egenskaper. SoftTouch® tyget gör att du tryggt lämna din grupp utomhus med minimalt underhåll. En väldesignad möbel som passar utmärkt på altanen som vid poolen.

Savannah by Cane-line

Byggbar soffgrupp

Bestående av 4 lounge soffmoduler, en fåtölj och ett lågt soffbord, som enkelt kan användas antingen som soffbord eller som puff. Ett par år efter utvecklade arkitekterna två nya fristående, lyxiga solsängar för att komplettera den vackra och unika serien.

Shape by Cane-line

Byggbar soffgrupp

Shape är Cane-lines förslag på tidlösa och eleganta lounge trädgårdsmöbler, som ger stor frihet till att skapa en komfortabel vändningspunkt i trädgården eller i ett moderns uterum. Passar lika bra inomhus som utomhus tackvare Cane-line Tex® som tål alla väder.

Chester by Cane-line

Byggbar soffgrupp

Chester lounge trädgårdsmöbler inbjuder till ren avslappning och passar både till en romantisk trädgård eller den stora moderna takterrassen. Chester serien innehåller en rymlig 3-sits lounge soffa, en komfortabel fåtölj och en praktisk fotpall som även kan användas som soffbord.

Core by Cane-line

Matgrupp

Om du blir tillfrågad om att beskriva Core med två ord så är enkelhet och sittkomfort något du kommer tänka på direkt. Core stolarna ser ut som inomhus stolar men designen och kvalitet låter dig använda dem utomhus i alla väder. Tackvare den kviltade kombinationen av Cane-line Tex® & QuickDry® skum.

Diamond by Cane-line

Byggbar soffgrupp

Diamond serien i Cane-line Tex® har den erfarna design duon Foersom & Hiort-Lorenzen satt en helt ny standard för trädgårdsmöbler till utomhusbruk och har gjort vardagsrummets komfort och avslappnade stämning lika naturlig ute på terrassen. Lounge trädgårdsmöbler tål alla väderförhållanden och trädgårdsdynorna klarar regn.

Amaze

Soffgrupp
Matgrupp

Serien är av den absolut högsta teak-kvaliteten som finns tillgänglig på marknaden. En väl utformad möbel där man verkligen har tänkt på design och sittkomfort. I denna möbel kommer du kunna orka sitta långa varma sommarkvällar.

Flow

Byggbar soffgrupp

Flow är en serie av lounge trädgårdsmöbler från Cane-line, som man bara kan slappna av och flyta ut i. Skapad med volym för ögat men också med fokus på den lätta och eleganta stilen.

Belmont

Byggbar soffgrupp

Belmont serien består av läckra loungemöbler i ren loungestil och en enkel design. Serien består av 4 soffmoduler och tillhörande soffbord, sidobord och en snygg fåtölj. Gemensamt för trädgårdsmöblerna i Belmont serien är de rå och rena linjerna kombinerat med hög komfort.

Kingston

Byggbar soffgrupp

Från första början lockade de vackra och okomplicerade formerna stort intresse. Lounge trädgårdsmöblernas fantastiska funktionalitet, där själva soffan kan staplas, var en världsnyhet på marknaden och har gjort Kingston till ett populärt val till privata såväl som exklusiva hotell världen över.